24-05-08

de trouwe hond...

De trouwe herdershond

Een boer heeft een grote duitse herder. Zijn vrouw en hij zijn erg dol op het beest, en het beest op hen. Ook is de hond erg intelligent. Als de boer zonder drinken op het land staat, gaat de hond met zijn drinkkruik terug naar de boerderij en laat hem vullen door de boerin en brengt hem weer terug.

Op zekere dag krijgen de boer en boerin een baby. De hond is bij het kind niet weg te slaan. Als er iets is, waarschuwt de hond meteen. Op zekere dag moet de boerin naar de markt, en de boer heeft nog drukke bezigheden op het land. "Geen probleem", denken ze. "De hond waarschuwt wel als er iets is en de baby slaapt toch." Dus blijft de baby alleen achter, samen met de trouwe herdershond.

Na een tijdje komt de boer terug naar huis. In de gang ligt de hond, zijn bek helemaal onder het bloed. Geschrokken vliegt de boer naar boven en daar ligt de baby in een bebloed ledikantje.

De boer aarzelt niet. Hij pakt zijn geweer en schiet de hond dood. Vervolgens gaat hij terug naar de baby bekijkt het nog eens goed. De baby is ongedeerd en slaapt. Hij pakt het kind uit de wieg en ziet in het bed een grote rat liggen. Doodgebeten door de hond...

16:00 Gepost door Snellen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.