07-06-07

golf eens... met een pad...

bufo_marinusGolf eens met een pad
Een Australisch gemeentebestuur heeft zich de woede van dierenrechtenverenigingen op de hals gehaald, nadat de gemeente haar inwoners had aangeraden om golf te spelen met padden in plaats van golfballetjes.

"Dit is totaal misplaatst. We begrijpen dat die dieren een echte plaag zijn en dat ze moeten uitgeroeid worden. Maar ze doodmeppen met golfclubs is onmenselijk en ondoeltreffend", zo protesteerde Michael Beattie, woordvoerder van het Australische agentschap van dierenbescherming (RSPCA).

"En wat daarna? We kunnen dan misschien hetzelfde doen met katten of kikkers? Dat ze in het gemeentebestuur plezier halen uit het golfen met padden, is onbegrijpelijk", vraagt Beattie zich nog af. "Ik wil niemand in bescherming nemen en we willen klaarheid scheppen", zo beloofde de burgemeester van Townsville Tony Moody.

De enorme padden (Bufo marinus) zijn een inheems giftig paddensoort die grote schade aanrichten aan de natuur in deze regio. Ongeveer 70 jaar geleden werd dit soort in Australië losgelaten om de insecten te doden die een bedreiging vormen voor het suikerriet.

De inwoners hebben er een gewoonte van gemaakt om de padden de weg af te rijden of met golfsticks of cricketbats de giftige beestjes te liquideren.

15:05 Gepost door Snellen in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

06-06-07

de agent met zijn klavertjes

Agent deelt klavertjes uit in plaats van pv's

In Sint-Pieters-Woluwe doet politieagent Réginald de Terwangne aan preventie door klavertjes uit te delen in plaats van processen-verbaal. Indien een automobilist bijvoorbeeld foutgeparkeerd staat, legt de agent hem uit dat hij de voetgangers hindert.

Om de overtreder vervolgens aan te moedigen niet meer opnieuw in de fout te gaan, stuurt de agent hem per post een klavertjevier toe met de raad zijn vrouw eens uit eten te nemen met het uitgespaarde boetegeld. Ook mensen die een gevonden portefeuille binnenbrengen of beleefde kinderen hebben recht op een beloning.

In 2006 alleen al stuurde de agent zo 2.765 klavertjes toe aan inwoners van Sint-Pieters-Woluwe. Wie alle regels aan zijn laars lapt, mag zich echter wel aan een proces-verbaal verwachten.

16:27 Gepost door Snellen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-06-07

de kracht van internet...

Polsstokspringster tegen wil en dank ster op internet

De foto die alles in beweging zette.  

Polsstokspringen mag dan niet meteen de populairste sporttak zijn, voor de Amerikaanse Allison Stokke zou de belangstelling toch wat minder mogen zijn.

Het begon allemaal met een foto die door een lezer ingestuurd werd naar Whitleather.com - een blog over atleten en hun vrouwen - en een interviewtje op Youtube.

De foto, waarop de 18-jarige atlete gewoon met haar hand door het haar strijkt, en het interview, waarin ze het over haar techniek heeft, mogen dan niet oneerbaar zijn, ze zetten wel een hele lawine in beweging. Het interview is ondertussen al zo'n 800.000 bekeken en de foto begon aan een onvermoede zegetocht langs allerlei respectabele en minder respectabele websites.

De belangstelling voor Stokke werd zo groot dat ze zich nu bijna niet meer alleen op straat durft te wagen. Haar vader speurt ondertussen het internet af naar mogelijke stalker om zijn dochter te kunnen waarschuwen.

Allisonstokke.com, een officeuze fansite die vooral op haar atletische presaties wou focussen, hield het voor bekeken, omdat ze ongewild bjidroeg aan de ongewenste belangstelling. Stokke is nochtans meer dan een leuk snoetje: ze brak al enkele nationale records en is kampioene van de staat Californië.

20:32 Gepost door Snellen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Doe aan bondage... maar...

Duits koppel waagt zich aan bondage en verliest sleutel

Duits koppel waagt zich aan bondage en verliest sleutel 

Een poging van een Duits echtpaar om wat meer spanning te brengen in hun intieme leven, liep niet echt zoals gepland. Nadat ze elkaar stevig aan het bed hadden vastgeketend, speelden ze de sleutel van het slot van de ketting kwijt.Drie uur lang probeerden meneer en mevrouw Ranstett, voor de gelegenheid volledig in het leder uitgedost, zich los te wurmen. Omdat dat niet veel opleverde, zat er niets anders op dan de brandweer te bellen. "Het was zo genant. We wilden gewoon eens iets anders uitproberen", aldus de mannelijke helft van het koppel.

18:35 Gepost door Snellen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

de link tussen volle maan en criminaliteit...

Politie van Sussex vindt link tussen volle maan en criminaliteit

De politie van Sussex in het zuiden van Engeland heeft besloten om bij volle maan meer manschappen in te zetten (uiteraard 's nachts). Volgens de politie in het graafschap bestaat er namelijk een verband tussen de maancyclus en de criminaliteitsgraad.

Agressiever
"Mensen hebben de neiging om zich (bij volle maan, nvdr) veel agressiever te gedragen. Misschien zouden de universiteiten eens kunnen nagaan of een van hun studenten bereid is het fenomeen wat beter te onderzoeken. Dat zou voor ons een hele hulp kunnen zijn", aldus inspecteur Andy Parr aan de krant The Brighton Argus.

Studie
De politie van Sussex kwam er onder meer achter dat dronken personen in de kuststeden Brighton en Hove zich veel agressiever gedroegen tijdens nachten dat er een volle maan is. Het verband tussen de stand van de maan en agressief gedrag bij mensen is echter nog nooit door een wetenschappelijke studie bewezen. Een studie van de Universiteit van Sydney uit 1998 beweert bovendien het tegendeel, namelijk dat er "geen significant verband bestaat" tussen criminaliteit en een volle maan.

17:33 Gepost door Snellen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Autist is wandelende iPod...

Autist is wandelende iPod

Derek Paravichini is autist, blind, kan nauwelijks spreken maar speelt alle liedjes die hij ooit gehoord heeft moeiteloos op zijn piano. Hij is een wandelende iPod, meldt ITN.

Muzikaal wonderkind
Paravichini was twee toen met spelen begon en amper vier toen hij al optrad. "Hij was vier toen ik hem de eerste onmoette. Hij duwde een meisje van de piano weg en speelde meteen Don't Cry For Me Argentina", vertelt zijn begeleider Adam Ockleford.

Communicatiemiddel
Paravichini werd drie maanden te vroeg geboren. De prematuur was blind en groeide op in 'zijn' wereldje. "Hij begrijpt nauwelijks wat er gaande is, behalve als het om muziek gaat. Het lijkt wel alsof hij een muziekfabriekje in zijn hoofd heeft. Voor Derek is muziek meer dan een hobby, het is zijn communicatiemiddel. Hij maakt er mensen gelukkig mee", besluit Ockleford.

16:40 Gepost door Snellen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

plastieken auto...

Plastieken auto van 1.835 euro

De Indiase magnaat Ratan Tata brengt volgend jaar een auto van 1.835 euro op de Indiase markt. Voor dat bedrag voldoet de auto natuurlijk (nog) niet aan Europese normen. De nieuwe Tata krijgt een 600 cc motor en zal grotendeels van plastiek zijn.

De goedkoopste auto in India wordt geleverd door Suzuki: de Maruti 800 kost daar zo'n 2.960 euro. Die auto kennen wij als een Suzuki Alto-variant van een hele tijd geleden.

Ratan Tata (69) wordt door de Indiërs ook als de ongekroonde koning van India beschouwd. Hij maakte enkele maanden geleden naam in Europa door de overname van de Brits-Nederlandse staalgroep Corus.

16:32 Gepost door Snellen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |