05-06-07

de kracht van internet...

Polsstokspringster tegen wil en dank ster op internet

De foto die alles in beweging zette.  

Polsstokspringen mag dan niet meteen de populairste sporttak zijn, voor de Amerikaanse Allison Stokke zou de belangstelling toch wat minder mogen zijn.

Het begon allemaal met een foto die door een lezer ingestuurd werd naar Whitleather.com - een blog over atleten en hun vrouwen - en een interviewtje op Youtube.

De foto, waarop de 18-jarige atlete gewoon met haar hand door het haar strijkt, en het interview, waarin ze het over haar techniek heeft, mogen dan niet oneerbaar zijn, ze zetten wel een hele lawine in beweging. Het interview is ondertussen al zo'n 800.000 bekeken en de foto begon aan een onvermoede zegetocht langs allerlei respectabele en minder respectabele websites.

De belangstelling voor Stokke werd zo groot dat ze zich nu bijna niet meer alleen op straat durft te wagen. Haar vader speurt ondertussen het internet af naar mogelijke stalker om zijn dochter te kunnen waarschuwen.

Allisonstokke.com, een officeuze fansite die vooral op haar atletische presaties wou focussen, hield het voor bekeken, omdat ze ongewild bjidroeg aan de ongewenste belangstelling. Stokke is nochtans meer dan een leuk snoetje: ze brak al enkele nationale records en is kampioene van de staat Californiƫ.

20:32 Gepost door Snellen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

** zouden wij ook zo beroemd worden door ons blogje??????
fijne woensdag,
groetjes

Gepost door: anita | 06-06-07

De commentaren zijn gesloten.